Český výrobce dřevěných stavebnic Walachia z Frýštáku získal nominaci na prestižní německou cenu „Das Goldene Schaukelpferd 2013“ PDF Tisk Email
Pondělí, 10 Červen 2013 17:52

Český výrobce dřevěných stavebnic Walachia z Frýštáku získal nominaci na prestižní německou cenu „Das Goldene Schaukelpferd 2013“,  za  stavebnicí Vario kufřík. Tato hračka získala již v minulém roce v České republice ocenění Správná hračka.

Prestižní ocenění das Goldene Schaukelpferd uděluje německý časopis Familie&co, spolu s asociací německých výrobců hraček, Deutsche Verband der Spielwarenindustrie, již 13. rok. Oceňována je, podobně jako u české ceny, především originalita a vhodnost hračky pro rozvoj dítěte. Hračka má dítě především zaujmout a přitom ho podněcovat, aby se něco při hře naučilo. Každoročně se z velkého množství nových hraček vybírá nejlepších 50, po 10 v pěti věkových kategoriích. O vítězích jednotlivých kategoriích pak rozhodují hlasující čtenáři na internetových stránkách . www.das-goldene-Schaukelpferd.de. Pokud máte zájem, můžete se hlasování do 3.července 2013 také zúčastnit.