Bezplatný vzdělávací kurz projektu SAMNIC o bezpečnosti hraček PDF Tisk Email
Úterý, 03 Leden 2017 10:33

Pokud potřebujete získat více informací o bezpečnosti hraček, můžete absolvovat internetový vzdělávací kurz SAMNIC MOOC. Jedná se o otevřený bezplatný kurz  poskytující základní ucelené informace o bezpečnosti hraček, výrobků pro děti a dětských hřišť.

Poskytuje globální pohled na bezpečnost výrobků pro děti. Je vhodný pro získání základních znalostí o bezpečnostních aspektech pro výrobce, designéry, vývojové pracovníky, dovozce, prodejce, manažery kvality a také pro spotřebitelskou veřejnost i pro provozovatele veřejných hřišť a manažery mateřských škol. Je možné se zaměřit na kompletní obsah nebo pouze na jednotlivé moduly - hračky, výrobky pro péči o dítě nebo dětská hřiště. Je rozdělen na 8 základních okruhů :

• Úvod do problematiky bezpečnosti hraček,
  • Bezpečnost dětí
  • Rizika ohrožující děti
  • Posuzování rizik u výrobků pro děti
  • Řízení rizik u výrobků pro děti
  • Evropská regulace a standardy
  • Případová studie Venkovní herní objekty
  • Případová studie Rizika malých částí

Základem kurzu je 37 lekcí, uvedených vždy informačním videem. Každá lekce je zakončena kontrolním testem a po získání 80% správných odpovědí je možné si vytisknout certifikát o absolvování kurzu. Přihlásit se může každý na https://samnicmooc.appspot.com/cs/landing

nebo  www.samnicmooc.com