SHH se zapojilo do projektu IBUS PDF Tisk Email
Středa, 08 Únor 2017 14:25

iBUS – an integrated business model for customer driven custom product supply chains (iBUS)

Projekt je připravován 12 odbonými pracovišti v Irsku, Velké Británii, Německu, Francii, Španělsku , Belgii a ČR.

Obecným cílem projektu  iBUS je vytvořit a zavést do roku 2018 inovativní internetový obchodní model pro zásobování tradičními hračkami a dětským nábytkem, řízeným poptávkou, vyráběných místně a udržitelným způsobem, splňujícím všechny bezpečnostní požadavky EU. Tento model iBUS je zaměřen na podchycení všech zúčastněných stran - spotřebitelů, dodavatelů, výrobců, distributorů a prodejců.

Hlavním cílem projektu  iBUS je zvýšit prodej tradičních hraček a dětského nábytku od místních výrobců, v zemích EU, s využitím internetu, na bázi technologie se zaměřením na bezpečnost  výrobků, kvalitu, design a inovace. V tomto novém modelu iBUS budou on-line  zapojeni  do tzv. cloudu výrobci, spotřebitelé, návrháři a projektanti. Budou mít současně možnost využívat servisní služby z oblasti technologické přípravy, designové asistence, bezpečnosti výrobků,  tvorby návrhů nástrojů, analýzy trhu, ekologie a 3D tisku.

Výrobci pak budou vyrábět nábytek a hračky v malých sériích  měřítku produkce odpovídajímu skutečné poptávce zákazníků. Dodavatelé budou mít přehled a podmínky na rozhodování  na základě poptávky koncových zákazníků. Stejně tak zákazníci budou mít přehled o svých objednávkách ve všech fázích přípravy a výroby. Infrastruktura cloudu bude založena na používání internetu a technologií  sociálních médií, která umožňuje interakci a spolupráci, ale také přístup z domova nebo malého firemního uživatele.