Bezplatný volně přístupný kurz SAFERPLAY, poskytující informace výrobcům a provozovatelům dětských hřišťˇ PDF Tisk Email
Pondělí, 10 Červenec 2017 08:00

Dětská hřiště, která  se v posledních letech budují v obrovském rozsahu, jsou jistě velmi významná pro rozvoj dětské osobnosti a i zábavu pro děti, na druhé straně představují značné riziko při nesprávném provedení nebo nedostatečné údržbě.

Rádi bychom Vám proto nabídli možnost předběžné registrace na bezplatný otevřený internetový online kurz projektu Saferplay, který nabízí školení na téma: Bezpečnost prostorů určených ke hře, a to v celé jejich široké škále.
V přehledně strukturovaných lekcích se dozvíte, jak přistupovat k navrhování, instalaci, certifikaci a údržbě prostorů pro hru, ať již se jedná o součást veřejného prostranství, klasické dětské hřiště nebo zahradu školního zařízení. Téma je pojímáno v širších souvislostech. Východiskem je pochopení toho, co je pro děti z herního hlediska důležité, motivující a zábavné tak, aby při splnění všech závazných i doporučujících norem, vznikaly bezpečné a zároveň inspirativní realizace
On line kurz vznikl jako evropský projekt, který je financován programem Evropské komise Erasmus+. Je určen všem - od architektů až po zájemce z řad široké veřejnosti, kteří se zajímají o podobu venkovních herních prostorů určených dětem a kteří mají motivaci se v této oblasti dále vzdělávat.
Kurz je bezplatný a je v českém jazyce. Předpokládaný termín jeho spuštění  je únor 2018. Pre-registrace, kterou si Vám nyní nabízíme, není závaznou registrací. Bude pro organizátory pouze informací, že o kurz máte zájem a umožní nám kontaktovat Vás včas, před jeho samotným spuštěním.  Při pre-registraci obdržíte přístup k záznamu tří přednášek z konference Saferplay, která se konala v listopadu minulého roku v Praze. Jedná se o následující příspěvky:
Children and Play; Risk benefit approach (Nicola Butler; Play England, London)
Children and Environment (Mirjana Petrik; ČVUT Praha)
Design of Play areas / the influence of Laws and Standards (Helena Menezes; RiskVision, Lisabon).  Více o projektu Saferplay se dozvíte na internetových stránkách : http://www.saferplay.eu

Přednášky jsou v angličtině, vlastní kurz bude v českém jazyce. Formulář pro pre-registraci naleznete na odkazu : http://www.saferplay.eu/?page_id=2291&lang=cs