Grand Prix veletrhu FOR TOYS PDF Tisk Email
Úterý, 28 Listopad 2017 14:09

Na galavečeru veletrhu FOR TOYS, v Praze Letňanech, ve dnech 19. – 22. října, byly, kromě předání ceny Správných hraček 2017, ohodnoceny cenou GRAND PRIX také hračky,

které byly na veletrhu vystavovány a nejvíce zaujaly návštěvníky i odbornou porotu. Hlavní cenu GRAND PRIX získala kreativní sada doplňků Re-cycle-me, firmy Raul s.r.o, pomocí kterých si děti mohou vyrábět vlastní hračky z recyklovatelného odpadu, jako jsou PET lahve, roličky od toaletního papíru a další. Tato tvůrčí hračka u dětí rozvíjí kreativitu a vede je k recyklaci odpadů. Čestné uznání získal robot Evolution od společnosti Albi a.s. sada k výrobě programovatelného robota. Robot umí manipulovat s pažemi, uchopovat předměty, mluvit, tančit, pohybovat se po nerovném terénu. Řídí se metodou STEM a rozvíjí poznatky techniky, technologie a matematiky. Druhé čestné uznání obdržela úniková hra Exit, společnosti Dino Toys s.r.o. Hra je ve třech provedeních, napínavý příběh kde je nutné hledat indicie, řešit rébusy, kombinovat kódy pro posun dopředu a při tom zachovat chladnou hlavu.