TIA – tříbodový systém kontrol PDF Tisk Email
Pondělí, 15 Září 2008 13:06
Toy industry association (TIA) oznámila koncem roku, že stanoví pro exportéry do USA nové kontroly: Je to souhrn bezpečnostních TUV RHEINLAND zahájil spolupráci s Hongkongem již  v roce 1988 a v současné době je zde sedm z 21  zkušebních center Číny. Centra se zaměřují především na kontroly evropských norem EN 71-3 atp. Dnem 1.června 2007 byl zřízen centrální úřad CCC (China Complusory Certifikation), který je pověřen kontrolou ve všech čínských podnicích  a TUV se stává hlavním konsultantem u hraček, které se exportují do EU.  Podmínek při testování, za druhé spolupráce s ANSI (American Standards Institute), který je privátní neziskovou organizací, která je pověřena koordinaci U.S. standardizace.  Třetím úkolem TIA je spolupráce s ANSI na rozšíření kriterií, které potvrdí, že certifikace a testování laboratoří odpovídá předepsanému testování. Tato potřeba vznikla, když byly zjištěny závady u firem, které uskutečňují širší spolupráci se zahraničními výrobci (kooperace). Chyby a nedostatky, které způsobili čínští výrobci hraček, dopadnou též na ostatní importéry až budou muset předkládat nové certifikáty.