Pomáhej s Igráčkem PDF Tisk Email
Pondělí, 06 Duben 2020 09:02

Kdo rychle pomáhá, dvakrát pomáhá! Akcí „Pomáhej s IGRÁČKEM“ reaguje česká rodinná firma EFKO-karton s.r.o. na aktuální dění v naší společnosti.

Samotná firma bojuje s pozastavením dodávek do obchodů a uzavřením celorepublikových výstav Fenomén IGRÁČEK. Přes všechny tyto problémy nakoupila 400 litrů desinfekčního prostředku v hodnotě 80 000 Kč, které v součinnosti s Krajem Vysočina rozdělila do nemocnic zdravotníkům v Novém Městě na Moravě a Jihlavě. Majitel firmy si je vědom toho, že i v době vlastní krize je správné pomáhat. Tím však pomoc nekončí. Celý pracovní kolektiv fy Efko v Novém Veselí se drží výše zmíněného hesla a chce pomáhat dál. V rekordním čase vytvořil něco jedinečného a to limitovanou řadu IGRÁČKŮ s rouškou. Pracovníci tak vzdávají úctu a vyjadřují obdiv lidem, kteří jsou v boji s koronavirem v první linii. Tedy zdravotníkům, hasičům a policistům. Mezi postavičky limitované edice zařadili i členy rodiny. Z každého prodaného kusu IGRÁČKA s rouškou poputuje 15 Kč na nákup dalších nutně potřebných ochranných prostředků pro naše hrdiny. Zakoupením těchto výrobků pomáhají zákazníci hned dvakrát. Dávají tím také totiž práci českým zaměstnancům firmy Efko z Vysočiny a pomáhají jim tak přečkat toto těžké období. Speciálního IGRÁČKA lze pořídit za pevnou cenu 79 Kč.

„Vybranou částku budeme zveřejňovat v pravidelných cyklech. Zákazníci tak budou moci sledovat, jak peníze přibývají i to, kam putují,“ uvádí Miroslav Kotík, majitel firmy EFKO-karton s.r.o. „I přesto, že Igráčkovi zavřeli prodejny a výstavy, nevzdává se. Bojuje a chce navíc sám pomáhat. Zakoupil a daroval nemocnicím 400 litrů nezbytné dezinfekce v hodnotě 80 000 Kč. Přátelé, sám to ale IGRÁČEK nezvládne. Pomozte i vy! Zakoupením jeho limitované edice figurek a dalších her označených logem „POMÁHEJ S IGRÁČKEM“ přispějete na nákup dalších důležitých ochranných pomůcek, které aktuálně budou třeba!“ dodává Miroslav Kotík.

200 litrů dezinfekce převzala 30. 3. 2020 ředitelka novoměstské nemocnice Věra Palečková. Následně majitel firmy EFKO předal dalších 200 litrů provozně-technickému náměstkovi jihlavské nemocnice Alexandru Filipovi. „Nyní je spotřeba dezinfekčních prostředků několikanásobně vyšší a máme jí prostě málo. Je obdivuhodné, že soukromý sektor v této situaci takto pomáhá. Děkujeme Igráčku!“, s vděčností poznamenal Alexandr Filip.

„Rozhodli jsme se do kampaně zařadit i kolekci tří her. Z každého prodaného kusu připíšeme na konto Pomáhej s Igráčkem 30 Kč. Přemýšleli jsme, které hry z našeho portfolia vybrat. Nakonec jsme se shodli, že v době, kdy jsou zavřené školy, bude ideálním výběrem hra Kup si krávu, se kterou můžou rodiče se svými školáky zábavnou formou procvičovat počítání. Druhou volbou byl jeden z nejpopulárnějších edukativních souborů určený pro děti od 4 let ­- Hry pro předškoláky. Třetím titulem je novinka jako stvořená pro relax a sice postřehovka MISH-MASH. Více o našem projektu se dozvíte na www.efko.cz/pomahej-s-igrackem“, uvádí Zbyněk Čech z marketingového oddělení firmy EFKO.

Děkujeme, že pomáháte!